Aswin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Aswin (Sansekerta: अश्विन aśvin-, aśvinau ganda), wonten salebeting mitologi Hindhu inggih punika déwa kembar ingkang gadhah sesebatan dhokteripun para déwa. Aswin punika pitranipun Déwa Surya kaliyan Dèwi Saranya. Wonten salebeting Ayurweda, Aswin asring dipunsebat minangka déwanipun pangobatan. Panjenenganipun déwa ingkang remen tetulungan saha sarèh. Aswin dipungambaraken minangka déwa nitih turangga ingkang mbekta kamakmuran dhumateng manungsa sarta saged ngusadani sadaya lelara.

Uga delengen[besut | besut sumber]