Miqat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Artikel iki bagéyan saka sèri
Islam
اللہ کا نام.jpg
Rukun Islam
Sahadat · Salat · Pasa
Jakat · Kaji
Rukun Iman
Allah · Kuran · Malaékat
Nabi · Dina Akhir
Qada & Qadar
Tokoh Islam
Mukamad
Nabi & Rasul · Sakabat
Ahlul Bait
Kutha suci
Mekkah ·Madinah · Yérusalem
Najaf · Karbala · Kufah
Kazimain · Mashhad ·Istanbul
Riyaya
Éjrah · Idul Fitri · Idul Adha
· Asyura · Ghadir Khum
Arsitèktur
Mesjid ·Menara ·Mihrab
Ka'bah · Arsitèktur Islam
Jabatan Fungsional
Khalifah ·Ulama ·
Imam·Mullah·Ayatullah · Mufti
Tèks & Ukum
Kuran ·Kadis · Sunah
Fiqih · Fatwa · Saréngat
Madahab
Sunni
Kanapi ·Kambali
Maliki ·Sapingi
Singah
Rolas Imam
Ismailiyah·Zaidiyah
Liyané
Ibadi · Khawarij
Murji'ah·Mu'taziliyah
Delengen uga
Portal Islam
Indeks perkara Islam

Miqat (Arab: ميقات‎‎) iku panggonan wates kanggo miwiti ritual Ibadah Kaji lan Umrah. Yèn ngliwati wates iki para jamaah haji lan umrah kudu wis nganggo sandhangan ihram lan niyat.

Miqat ana rong jinis:

  1. Miqat Zamani (ﻣﻴﻘﺎﺕ ﺯﻣﺎﻧﻲ)-wates kang ditentokaké dhedhasar wektu:
  • Kanggoné ngibadah kaji, miqat wiwit wulan Syawal nganti wektu fajar tanggal 10 Zulhijah yaiku nalika ngibadah kaji diwiwiti.
  • Kanggoné ngibadah umrah, miqat zamani diwiwiti wektu-wektu kang bisa ditindakaké ngibadah umrah.
  1. Miqat Makani (ﻣﻴﻘﺎﺕ ﻣﻛﺎﻧﻲ)-wates kang ditentokaké dhedhasar panggonan:
  • Kanggo kang ndunungi Mekah, panggonan kanggo ihram kaji yaiku kutha Mekah (omahé dhéwé). Kanggo umrah apiké metu saka tanah karam Mekah, apiké wiwit saka Jiranah, Tan'im utawa Hudaibiyah.
  • Kanggo kang teka saka arah wétan (kalebu saka Indonésia), miqat ing Yalamlam (ﻳﻠﻣﻠﻢ) utawa Jeddah (ﺟﺪﻩ). Bab miqat saka Jeddah iki ana sawetara kang ora sarujuk.[1] Nanging Komisi Fatwa Majelis Ulama Indonesia wis ngukuhaké yèn jamaah kaji saka Indonésia bisa miqat saka Jeddah.[2]
  • Kanggo kang teka saka kulon kaya Mesir, miqat ing Juhfah (ﺟﺤﻔﻪ).
  • Kanggo kang teka saka kidul kaya Yaman, miqat ing Qarnul Manazil (ﻗﺮﻦﺍﻠﻣﻨﺎﺯﻝ).
  • Kanggo kang teka saka Madinah, miqat ing Dzulhulaifah Abyar 'Ali (ﺫﻭﺍﻟﺣﻠﻴﻔﻪ ﺍﺑﻳﺎﺭ ﻋﻠﻲ).
  • Kanggo kang teka saka arah Irak, miqat saka Dzatu 'Irq (ﺫﺍﺕ ﻋﺮﻕ).

Réferènsi[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]