Miqat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Artikel iki bagéyan saka sèri
Islam
Allah1.png
Rukun Islam
Syahadat · Shalat · Pasa
Zakat · Kaji
Rukun Iman
Allah · Al-Qur'an · Malaikat
Nabi · Dina Akhir
Qada & Qadar
Tokoh Islam
Muhammad SAW
Nabi & Rasul · Sahabat
Ahlul Bait
Kota Suci
Mekkah ·Madinah · Yerusalem
Najaf · Karbala · Kufah
Kazimain · Mashhad ·Istanbul
Riyaya
Hijrah · Idul Fitri · Idul Adha
· Asyura · Ghadir Khum
Arsitektur
Mesjid ·Menara ·Mihrab
Ka'bah · Arsitektur Islam
Jabatan Fungsional
Khalifah ·Ulama ·
Imam·Mullah·Ayatullah · Mufti
Teks & Hukum
Al-Qur'an ·Hadist · Sunnah
Fiqih · Fatwa · Syariat
Mazhab
Sunni
Hanafi ·Hambali
Maliki ·Syafi'i
Syi'ah
Rolas Imam
Ismailiyah·Zaidiyah
Liyané
Ibadi · Khawarij
Murji'ah·Mu'taziliyah
Delengen uga
Portal Islam
Indeks perkara Islam

Miqat (Basa Arab: ميقات‎) kuwi panggonan wates kanggo miwiti ritual Ibadah Kaji lan Umrah. Yèn ngliwati wates iki para jamaah haji lan umrah kudu wis nganggo sandhangan ihram lan niat.

Miqat ana rong jinis :

  1. Miqat Zamani (ﻣﻴﻘﺎﺕ ﺯﻣﺎﻧﻲ) - wates kang ditentokaké adhedhasar wektu:
  • Kanggoné ibadah kaji, miqat wiwit wulan Syawal nganti wektu fajar tanggal 10 Zulhijah yakuwi nalika ibadah kaji diwiwiti.
  • Kanggoné ibadah umrah, miqat zamani diwiwiti wektu-wektu kang bisa dilaksanakake ibadah umrah.
  1. Miqat Makani (ﻣﻴﻘﺎﺕ ﻣﻛﺎﻧﻲ) - wates kang ditentokaké adhedhasar panggonan:
  • Kanggo pedunung Mekkah, panggonan kanggo ihram kaji yakuwi kutha Mekkah (omahé dhéwé). Kanggo umrah apiké metu saka tanah haram Mekkah, apiké wiwit saka Jiranah, Tan'im utawa Hudaibiyah.
  • Kanggo sing teka saka arah wétan (klebu saka Indonesia), miqat ing Yalamlam (ﻳﻠﻣﻠﻢ) utawa Jeddah (ﺟﺪﻩ). Bab miqat saka Jeddah iki ana sawetara kang ora sarujuk. [1] Nanging Komisi Fatwa Majelis Ulama Indonesia wis netepaké yèn jamaah kaji saka Indonesia bisa miqat saka Jeddah.[2]
  • Kanggo sing teka saka kulon kaya Mesir, miqat ing Juhfah (ﺟﺤﻔﻪ).
  • Kanggo kang teka saka kidul kaya Yaman, miqat ing Qarnul Manazil (ﻗﺮﻦﺍﻠﻣﻨﺎﺯﻝ).
  • Kanggo sing teka saka Madinah, miqat ing Dzulhulaifah Abyar 'Ali (ﺫﻭﺍﻟﺣﻠﻴﻔﻪ ﺍﺑﻳﺎﺭ ﻋﻠﻲ).
  • Kanggo sing teka saka arah Irak, miqat saka Dzatu 'Irq (ﺫﺍﺕ ﻋﺮﻕ).

Referensi[sunting | Sunting sumber]

Delengen uga[sunting | Sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | Sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Miqat&oldid=812743"