Kabupatèn Sumbawa Kulon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Sumbawa Kulon
Kabupatèn Sumbawa Barat
Lambang Sumbawa Kulon
Lambang Sumbawa Kulon
Motto: "---"
Gambar:Lokasi NTB Kabupatèn Sumbawa Barat.svg
Dina Dadi: ---
Kutha krajan: kutha Taliwang
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

--- km²
Distrik
 - Cacahe:

5 kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- --- jiwa
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: ---
Agama: Islam, Katolik, Protestan lan liyane
Basa: Basa Indonesia lan liyane

Kabupatèn Sumbawa Kulon (basa Indonésia: Kabupatèn Sumbawa Barat), iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Nusa Tenggara Kulon, kutha Taliwang iku kutha krajan kabupatène, kutha-kutha liyane : --- lan liya-yane. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hektar.

Geografis[besut | besut sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wetan

Pemerentahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Sumbawa Kulon ketata saking 5 kacamatan, --- désa/kalurahan. Kacamatan-kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Brang Rea
  2. Jereweh
  3. Sekongkang
  4. Seteluk
  5. Taliwang

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Nusa Tenggara Kulon
Lambang Provinsi Nusa Tenggara Wétan

Kabupatèn: Bima | Dompu | Lombok Kulon | Lombok Tengah | Lombok Wétan | Lombok Lor | Sumbawa | Sumbawa Kulon

Kutha: Mataram | Bima

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Bali menyang: Provinsi Nusa Tenggara Kulon