Kabupatèn Sumbawa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Sumbawa
Lambang Kabupatèn Sumbawa
Lambang Kabupatèn Sumbawa
Motto: ""
Gambar:Lokasi NTB Kabupatèn Sumbawa.svg
Dina Dadi:
Kutha krajan: kutha Sumbawa Besar
Bupati:
Wakil Bupati:
Jembar
 - Total:

--
Distrik
 - Cacahe:

14 kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- jiwa
+/- jiwa/km²
Suku Bangsa:
Agama: Islam, Katolik, Protestan lan liyane
Basa: Basa Indonésia lan liyane

Kabupatèn Sumbawa iku kabupatèn ing Propinsi Nusa Tenggara Kulon, kutha Sumbawa Besar iku kutha krajan kabupatène, kutha-kutha liyane : lan liya-yane. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± -- utawa hektar.

Geografis[besut | besut sumber]

Lintang kidul lan  Bujur wétan

Pemerentahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Sumbawa ketata saking 14 kacamatan, désa/kalurahan. Kacamatan-kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Alas
  2. Alas Kulon
  3. Batu Lanteh
  4. Empang
  5. Labangka
  6. Labuhan Badhas
  7. Lape-Lopok
  8. Lunyuk
  9. Moyohilir
  10. Moyohulu
  11. Plampang
  12. Ropang
  13. Sumbawa
  14. Utan-Rhee

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Kabupatèn Sumbawa, Nusa Tenggara Kulon
Lambang Kabupatèn Sumbawa

Kecamatan: Alas | Alas Kulon | Batu Lanteh | Empang | Labangka | Labuhan Badas | Lape-Lopok | Lunyuk | Moyohilir | Moyohulu | Plampang | Ropang | Sumbawa | Utan-Rhee

Nusa Tenggara Kulon
Lambang Provinsi Nusa Tenggara Wétan

Kabupatèn: Bima | Dompu | Lombok Kulon | Lombok Tengah | Lombok Wétan | Lombok Lor | Sumbawa | Sumbawa Kulon

Kutha: Mataram | Bima

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Propinsi Nusa Tenggara Kulon