Kabupatèn Lombok Lor

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Kabupatèn Lombok Lor
150px

Lambang Kabupatèn Lombok Lor
300px

Peta lokasi Kabupatèn Lombok Lor
Koordinat :
Motto:
Provinsi Nusa Tenggara Kulon
Kutha krajan Tanjung
Jembar 776,25 km2
Pedunung  
 · Cacahé 210,848 jiwa[1]
 · Kapadhetan - jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan {{{kecamatan}}}
 · Désa/kelurahan {{{kelurahan}}}
Dhasar hukum UU No. 26 Tahun 2008
Tanggal {{{tanggal}}}
Dina dadi {{{hari jadi}}}
{{{kepala daerah}}} {{{nama kepala daerah}}}
Kodhe area telepon {{{kodearea}}}
APBD {{{apbd}}}
DAU {{{dau}}}
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: http://www.lombokutarakab.go.id

Kabupatèn Lombok Lor iku swijining kabupatèn ing Provinsi Nusa Tenggara Kulon, Indonésia. Kutha krajané ya iku Tanjung. Kabupatèn iki dibentuk adhedhasar Undhang-Undhang Nomer 26 Taun 2008 minangka pamekaran saka Kabupatèn Lombok Kulon.[2]

Pamaréntah laladan[besut | besut sumber]

Susunan jajaran pamarintahan laladan Kabupatèn Lombok Lor ya iku:

  • Bupati: H. Djohan Sjamsu, SH
  • Wakil Bupati: H. Najmul Akhyar, SH, MH

Kacamatan[besut | besut sumber]

Wewengkon iki dipérang dadi 5 kacamatan, ya iku:

  1. Bayan
  2. Gangga
  3. Kayangan
  4. Pemenang
  5. Tanjung

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ http://www.lombokbaratkab.go.id/
  2. ^ Undang-undang Nomor 26 Tahun 2008 tentang Pembentukan Kabupatèn Lombok Utara di Provinsi Nusa Tenggara Barat
Nusa Tenggara Kulon
Lambang Provinsi Nusa Tenggara Wétan

Kabupatèn: Bima | Dompu | Lombok Kulon | Lombok Tengah | Lombok Wétan | Lombok Lor | Sumbawa | Sumbawa Kulon

Kutha: Mataram | Bima

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia