Kabupatèn Lombok Lor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Lombok Lor
150px
Lambang Kabupatèn Lombok Lor


300px
Peta lokasi Kabupatèn Lombok Lor di Nusa Tenggara Kulon
Koordinat:
Propinsi Nusa Tenggara Kulon
Pamaréntahan
Luas 776,25 km2
Gunggung cacah jiwa
 - Total 210,848 jiwa[1]
 - Kepadatan -
Démografi
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web http://www.lombokutarakab.go.id

Kabupatèn Lombok Lor iku swijining kabupatèn ing Provinsi Nusa Tenggara Kulon, Indonésia. Kutha krajané ya iku Tanjung. Kabupatèn iki diwangun adhedhasar Undhang-Undhang Nomer 26 Taun 2008 minangka pamekaran saka Kabupatèn Lombok Kulon.[2]

Pamaréntah laladan[besut | besut sumber]

Susunan jajaran pamaréntahan laladan Kabupatèn Lombok Lor ya iku:

  • Bupati: H. Djohan Sjamsu, SH
  • Wakil Bupati: H. Najmul Akhyar, SH, MH

Kacamatan[besut | besut sumber]

Wewengkon iki dipérang dadi 5 kacamatan, ya iku:

  1. Bayan
  2. Gangga
  3. Kayangan
  4. Pemenang
  5. Tanjung

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ http://www.lombokbaratkab.go.id/
  2. ^ Undang-undang Nomor 26 Tahun 2008 tentang Pembentukan Kabupatèn Lombok Utara di Provinsi Nusa Tenggara Barat
Nusa Tenggara Kulon
Lambang Provinsi Nusa Tenggara Wétan

Kabupatèn: Bima | Dompu | Lombok Kulon | Lombok Tengah | Lombok Wétan | Lombok Lor | Sumbawa | Sumbawa Kulon

Kutha: Mataram | Bima

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia