Kabupatèn Lombok Wétan

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Kabupatèn Lombok Wétan
Kabupatèn Lombok Timur
Lambang Kabupatèn Lombok Wétan
Lambang Lombok Wétan
Motto: "---"
Peta Lokasi Kabupatèn Lombok Wétan
Dina Dadi: ---
Kutha krajan: kutha Selong
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

--- km²
Distrik
 - Cacahe:

20 kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- --- jiwa
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: ---
Agama: Islam, Katolik, Protestan lan liyane
Basa: Basa Indonésia lan liyane

Kabupatèn Lombok Wétan (basa Indonésia: Lombok Timur), iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Nusa Tenggara Kulon, kutha Selong iku kutha krajan kabupatène, kutha-kutha liyane : --- lan liya-yane. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hektar.

Geografis[besut | besut sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wétan

Pemerentahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Lombok Wétan ketata saking 20 kacamatan, --- désa/kalurahan. Kacamatan-kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Aikmel
  2. Jerowaru
  3. Keruak
  4. Labuhan Haji
  5. Mas Bagik
  6. Montong Gading
  7. Pringgabaya
  8. Pringgasela
  9. Sakra
  10. Sakra Kulon
  11. Sakra Wétan
  12. Sambelia
  13. Selong
  14. Sembalun
  15. Sikur
  16. Suela
  17. Sukamulia
  18. Suralaga
  19. Terara
  20. Wanasaba

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Kabupatèn Lombok Wétan, Nusa Tenggara Kulon
Lambang Kabupatèn Lombok Wétan

Kecamatan: Aikmel | Jerowaru | Keruak | Labuhan Haji | Mas Bagik | Montong Gading | Pringgabaya | Pringgasela | Sakra | Sakra Kulon | Sakra Wétan | Sambelia | Selong | Sembalun | Sikur | Suela | Sukamulia | Suralaga | Terara | Wanasaba

Nusa Tenggara Kulon
Lambang Provinsi Nusa Tenggara Wétan

Kabupatèn: Bima | Dompu | Lombok Kulon | Lombok Tengah | Lombok Wétan | Lombok Lor | Sumbawa | Sumbawa Kulon

Kutha: Mataram | Bima

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Bali menyang: Provinsi Nusa Tenggara Kulon