Kabupatèn Bima

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Bima
Lambang Kabupatèn Bima
Lambang Kabupatèn Bima
Sesanti: "Maja Labo Dahu"
Peta Lokasi Kabupatèn Bima
Dina Dadi:
Kutha krajan: Woha
Bupati: H. Ferry Zulkarnain ST
Wakil Bupati: H. Syafruddin
Jembar
 - Total:

--
Distrik
 - Cacahe:

18 kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- jiwa
+/- jiwa/km²
Suku Bangsa: Bima, Sambori, Bugis, Jawa, Sasak, Samawa, Malayu
Agama: Islam, Katulik, Protèstan,

Hindhu

Basa: Basa Indonésia, Basa Bima

Kabupatèn Bima iku kabupatèn ing Provinsi Nusa Tenggara Kulon, Woha iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané : lan liya-yane. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± -- utawa hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

Lintang kidul lan  Bujur wétan

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Bima ketata saking 18 kacamatan, désa/kalurahan. Kacamatan-kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Ambalawi
  2. Belo
  3. Bolo
  4. Donggo
  5. Lambu
  6. Langgudu
  7. Mada Pangga
  8. Monta
  9. Sanggar
  10. Sape
  11. Tambora
  12. Wawo
  13. Wera
  14. Woha
  15. Parado
  16. Pali Belo
  17. Soromandi
  18. Lambitu

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Nusa Tenggara Kulon
Lambang Provinsi Nusa Tenggara Wétan

Kabupatèn: Bima | Dompu | Lombok Kulon | Lombok Tengah | Lombok Wétan | Lombok Lor | Sumbawa | Sumbawa Kulon

Kutha: Mataram | Bima

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Provinsi Nusa Tenggara Kulon