Kabupatèn Bima

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Kabupatèn Bima
Lambang Kabupatèn Bima
Lambang Kabupatèn Bima
Motto: "Maja Labo Dahu"
Peta Lokasi Kabupatèn Bima
Dina Dadi:
Kutha krajan: Woha
Bupati: H. Ferry Zulkarnain ST
Wakil Bupati: H. Syafruddin
Jembar
 - Total:

--
Distrik
 - Cacahe:

18 kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- jiwa
+/- jiwa/km²
Suku Bangsa: Bima, Sambori, Bugis, Jawa, Sasak, Samawa, Melayu
Agama: Islam, Katolik, Protestan,

Hindu

Basa: Basa Indonésia, Basa Bima

Kabupatèn Bima iku kabupatèn ing Propinsi Nusa Tenggara Kulon, Woha iku kutha krajan kabupatène, kutha-kutha liyane : lan liya-yane. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± -- utawa hektar.

Geografis[besut | besut sumber]

Lintang kidul lan  Bujur wetan

Pemerentahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Bima ketata saking 18 kacamatan, désa/kalurahan. Kacamatan-kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Ambalawi
  2. Belo
  3. Bolo
  4. Donggo
  5. Lambu
  6. Langgudu
  7. Mada Pangga
  8. Monta
  9. Sanggar
  10. Sape
  11. Tambora
  12. Wawo
  13. Wera
  14. Woha
  15. Parado
  16. Pali Belo
  17. Soromandi
  18. Lambitu

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Nusa Tenggara Kulon
Lambang Provinsi Nusa Tenggara Wétan

Kabupatèn: Bima | Dompu | Lombok Kulon | Lombok Tengah | Lombok Wétan | Lombok Lor | Sumbawa | Sumbawa Kulon

Kutha: Mataram | Bima

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Propinsi Nusa Tenggara Kulon


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kabupatèn_Bima&oldid=1050218"