Kabupatèn Lombok Kulon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Lombok Kulon
Kabupatèn Lombok Barat
Lambang Kabupatèn Lombok Kulon
Lambang Kabupatèn Lombok Kulon
Motto: ""
Gambar:Lokasi NTB Kabupatèn Lombok Barat.svg
Dina Dadi:
Kutha krajan: kutha Gerung
Bupati:
Wakil Bupati:
Jembar
 - Total:

--
Distrik
 - Cacahe:

15 kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- jiwa
+/- jiwa/km²
Suku Bangsa:
Agama: Islam, Katolik, Protestan lan liyane
Basa: Basa Indonésia lan liyane

Kabupatèn Lombok Kulon (basa Indonésia: Kabupatèn Lombok Barat), iku kabupatèn ing Propinsi Nusa Tenggara Kulon, kutha Gerung iku kutha krajan kabupatène, kutha-kutha liyane : lan liya-yane. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± -- utawa hektar.

Geografis[besut | besut sumber]

Lintang kidul lan  Bujur wetan

Pemerentahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Lombok Kulon ketata saking 15 kacamatan, désa/kalurahan. Kacamatan-kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Batu Layar
  2. Bayan
  3. Gangga
  4. Gerung
  5. Gunung Sari
  6. Kayangan
  7. Kediri
  8. Kuripan
  9. Labu Api
  10. Lembar
  11. Lingsar
  12. Narmada
  13. Pemenang
  14. Sekotong Tengah
  15. Tanjung

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Kabupatèn Lombok Kulon, Nusa Tenggara Kulon

Kecamatan: Batu Layar | Bayan | Gangga | Gerung | Gunung Sari | Kayangan | Kediri | Kuripan | Labu Api | Lembar | Lingsar | Narmada | Pemenang | Sekotong Tengah | Tanjung

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonesia

Nusa Tenggara Kulon
Lambang Provinsi Nusa Tenggara Wétan

Kabupatèn: Bima | Dompu | Lombok Kulon | Lombok Tengah | Lombok Wétan | Lombok Lor | Sumbawa | Sumbawa Kulon

Kutha: Mataram | Bima

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Propinsi Nusa Tenggara Kulon