Menyang kontèn

Kabiskopan Socorro y San Gil

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Socorro y San Gil

Dioecesis Succursensis et Sancti Aegidii
Lokasi
NagaraKolombia
Provinsi grejawiBucaramanga
Statistik
Amba12.250 km2 (4.730 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
254,3818
246,749 (2004%)
Informasi
RitusRitus Latin
Didegaké20 Maret 1895 (129 taun kepungkur)
KatedralCatedral de Nuestra Señora del Socorro ing Socorro
Ko-katedralCatedral de La Santa Cruz ing San Gil
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopLuis Augusto Campos Flórez
Biskop emeritusCarlos Germán Mesa Ruiz
Peta
Situs web
www.diocesisdesocorroysangil.org

Kabiskopan Socorro y San Gil (Latin: Succursensis et Sancti Aegidii) yaiku kabiskopan sing ana ing kutha-kutha Socorro lan San Gil, provinsi grejawi Bucaramanga, Kolombia.

Riwayat[besut | besut sumber]

  • 20 Maret 1895: Didegake minangka Kabiskopan Socorro saka Kabiskopan Nueva Pamplona
  • 19 Januari 1928: Ganti jeneng dadi Kabiskopan Socorro y San Gil

Sumber[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]