Menyang kontèn

Kabiskopan Zipaquirá

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Zipaquirá

Dioecesis Zipaquirensis
Lokasi
NagaraKolombia
Provinsi grejawiBogotá
Statistik
Amba7.163 km2 (2.766 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
575,540
521,300 (90.6%)
Informasi
RitusRitus Latin
Didegaké1 September 1951 (72 taun kepungkur)
KatedralCatedral de la Santísima Trinidad
(Katedral Tritunggal Kudus)
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopHéctor Cubillos Peña
Peta
Situs web
diocesisdezipaquira.org
Katedral Tritunggal Mahakudus

Kabiskopan Zipaquirá (Latin: Zipaquirensis) yaiku kabiskopan sing ana ing kutha Zipaquirá, provinsi grejawi Bogotá, Kolombia.

Riwayat[besut | besut sumber]

Kabiskopan kasebut didegake ing 1 September 1951 minangka Kabiskopan Zipaquirá, saka Kabiskopan Agung Metropolitan Bogotá.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 5°01′26″N 74°00′13″W / 5.0239°N 74.0037°W / 5.0239; -74.0037