Menyang kontèn

Vikariat Apostolik Leticia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Vikariat Apostolik Leticia

Apostolicus Vicariatus Laetitiae
Lokasi
Nagara Kolombia
Statistik
Amba109.665 km2 (42.342 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2010)
77,500
69,900 (90.2%)
Paroki12
Informasi
DenominasiGreja Katulik
RitusRitus Roma
Didegaké8 Februari 1951 (73 taun kepungkur)
KatedralCatedral de Nuestra Señora de La Paz
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Vikar ApostolikJosé de Jesús Quintero Díaz
Biskop emeritusWilliam de Jesús Ruiz Velásquez
Peta

Vikariat Apostolik Leticia (Latin: Apostolicus Vicariatus Laetitiae) ing Greja Katulik ana ing kutha Leticia, Amazonas, Kolombia.

Riwayat[besut | besut sumber]

Ing 8 Februari 1951, Paus Pius XII ngadegake Prefektur Apostolik Leticia saka Vikariat Apostolik Caquetá. Paus Yohanes Paulus II munggahkene dadi Vikariat Apostolik ing 23 Oktober 2000.[1][2]

Sumber[besut | besut sumber]

  1. "Vicariate Apostolic of Leticia". Catholic Hierarchy. Dibukak ing 2013-04-16.
  2. "Apostolic Vicariate of Leticia". Giga Catholic. Dibukak ing 2013-04-16.