Menyang kontèn

Kabiskopan Agung Florencia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Florencia

Dioecesis Florentiae
Lokasi
Nagara Kolombia
Provinsi grejawiIbagué
Statistik
Amba15.441 km2 (5.962 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2006)
260,000
222,800 (85.7%)
Informasi
RitusRitus Latin
Didegaké8 Februari 1951 (73 taun kepungkur)
KatedralKatedral Bunda saka Lourdes, Florencia
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopOmar de Jesús Mejía Giraldo
Biskop emeritusFabián Marulanda López
Angelo Cuniberti, I.M.C.
Peta

Kabiskopan Florencia (Latin: Florentiae) yaiku kabiskopan sing ana ing kutha Florencia, Caquetá, provinsi grejawi Ibagué, Kolombia.

Riwayat

[besut | besut sumber]
  • 8 Februari 1951: Didegake minangka Vikariat Apostolik Florencia saka Vikariat Apostolik Caquetá
  • 9 Dhesember 1985: Dipromosike minangka Kabiskopan Florencia

Pranala jaba

[besut | besut sumber]

Koordhinat: 1°36′47″N 75°36′54″W / 1.6130°N 75.6150°W / 1.6130; -75.6150