Menyang kontèn

Vikariat Apostolik Tierradentro

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Vikariat Apostolik Tierradentro

Apostolicus Vicariatus Tierradentroënsis
Lokasi
NagaraKolombia
Statistik
Amba2.087 km2 (0.806 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2010)
66,500
55,500 (83.5%)
Paroki10
Informasi
DenominasiGreja Katulik
RitusRitus Roma
Didegaké13 Mei 1921 (103 taun kepungkur)
KatedralCatedral San Antonio de Ambostá de Belalcázar
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Vikar ApostolikÓscar Augusto Múnera Ochoa
Biskop emeritusEdgar Hernando Tirado Mazo, M.X.Y.

Vikariat Apostolik Tierradentro (Latin: Apostolicus Vicariatus Tierradentroënsis) ing Greja Katulik ana ing kutha Belalcázar, munisipalitas Páez, Cauca, Kolombia.

Riwayat[besut | besut sumber]

Ing 13 Mei 1921, Paus Benediktus XV ngadegake Refektur Apostolik Tierradentro saka Kabiskopan Agung Popayán. Paus Yohanes Paulus II munggahke prefektur kasebut dadi vikariat apostolik ing 17 Februari 2000.[1][2]

Sumber[besut | besut sumber]

  1. "Vicariate Apostolic of Tierradentro". Catholic Hierarchy. Dibukak ing 2013-04-16.Cithakan:Self-published source
  2. "Apostolic Vicariate of Tierradentro". Giga Catholic. Dibukak ing 2013-04-16.