Menyang kontèn

Kabiskopan Agung Ibagué

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Agung Ibagué

Archidioecesis Ibaguensis
Lokasi
Nagara Kolombia
Provinsi grejawiIbagué
Statistik
Amba6.044 km2 (2.334 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2006)
560,344
504,310 (90.0%)
Informasi
RitusRitus Latin
Didegaké20 Mei 1900 (124 taun kepungkur)
KatedralCatedral de la Inmaculada Concepción
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop Agung MetropolitanOrlando Roa Barbosa
Biskop AuksilierMiguel Fernando González Mariño
Peta
Situs web
www.arquidiocesisdeibague.org
Katedral Dikandung Tanpa Noda

Kabiskopan Agung Ibagué (Latin: Ibaguensis) yaiku kabiskopan agung sing ana ing kutha Ibagué, Kolombia.

Riwayat

[besut | besut sumber]
  • 20 Mei 1900: Didegake minangka Kabiskopan Ibagué saka Kabiskopan Tolima
  • 14 Dhesember 1974: Dipromosike minangka Kabiskopan Agung Metropolitan Ibagué

Kabiskopan Suffragan

[besut | besut sumber]

Pranala jaba

[besut | besut sumber]

Koordhinat: 4°26′20″N 75°13′55″W / 4.4389°N 75.2319°W / 4.4389; -75.2319