Menyang kontèn

Eksarkat Apostolik Kolombia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Eksarkat Apostolik Kolombia (Maronit)

Exarchatus Apostolicus Columbiae
Lokasi
Nagara Kolombia
MetropolitanGumantung marang Tahta Suci
Informasi
DenominasiGreja Maronit
RitusRitus Siro-Antiokia kulon
Didegaké20 Januari 2016
KatedralKatedral Bunda saka Lebanon
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
PatriarkBechara Boutros al-Rahi
Eksar ApostolikFadi Abou Chebel

Eksarkat Apostolik (Katulik) Maronit Kolombia (Latin: Exarchatus Apostolicus Columbiae) yaiku Eksarkat Apostolik (yurisdiksi misionaris Katulik Wetan) Greja Maronit (Ritus Antiokia ing basa Arab) kanggo kabeh Kolombia, ing Amerika Kidul, karo hierarki Latin lan kabiskopan-kabiskopan Katulik Wetan liyane. Tahta eksarkiale menika Pro-Katedral Parroquia de Nuestra Señora del Líbano sing didedikasike marang Bunda saka Lebanon, ing ibu kutha Kolombia Bogotá, Distrito Capital de Bogotá.

Wilayah grejawi kasebut gumantung marang Tahta Suci (utamine Kongregasi Roma kanggo Greja-greja Wetan) saiki dipimpin dening Eksar Apostolik Fadi Abou Chebel.

Riwayat[besut | besut sumber]

Eksarkat Apostolik Maronit kasebut didegake dening Paus Fransiskus ing 20 Januari 2016.[1] Eksar Apostolik kapisane, tanpa karakter episkopal, menika Fadi Abou Chebel, OMM, uga diangkat dadi imam kunjungan apostolik saka umat Maronit sing netep ing Peru lan Ekuador.[2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. press.vatican.va
  2. "cec.org.co". Diarsip saka sing asli ing 2016-01-26. Dibukak ing 2022-06-22.

Sumber lan pranala jaba[besut | besut sumber]