Menyang kontèn

Kabiskopan Granada ing Kolombia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Granada en Colombia

Dioecesis Granadiensis in Columbia
Lokasi
Nagara Kolombia
Provinsi grejawiVillavicencio
Statistik
Amba35.000 km2 (13.514 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
200,000
150,000 (75.0%)
Informasi
RitusRitus Latin
Didegaké16 Januari 1964 (60 taun kepungkur)
KatedralCatedral de Nuestra Señora del Carmen
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopJosé Figueroa Gómez
Peta
Situs web
www.diocesisdegranadaencolombia.net

Kabiskopan Granada en Colombia (Latin: Granadiensis in Columbia) yaiku kabiskopan sing ana ing kutha Granada, provinsi grejawi Villavicencio, Kolombia.

Riwayat

[besut | besut sumber]
  • 16 Januari 1964: Didegake minangka Prefektur Apostolik Ariari saka Vikariat Apostolik Villavicencio
  • 3 Oktober 1987: Dipromosike minangka Vikariat Apostolik Ariari
  • 29 Oktober 1999: Dipromosike minangka Kabiskopan Granada

Pranala jaba

[besut | besut sumber]

Koordhinat: 3°32′30″N 73°42′27″W / 3.5417°N 73.7074°W / 3.5417; -73.7074