Kabiskopan Ciudad Juárez

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Ciudad Juárez

Dioecesis Civitatis Iuarezensis

Diócesis de Ciudad Juárez
Catedral de Ciudad Juárez 05.jpg
Catedral de Nuestra Señora de Guadalupe
Lokasi
Nagara Meksiko
Provinsi grejawiProvinsi Chihuahua
MetropolitanCiudad Juárez
Statistik
Amba11.448 sq mi (29.65 km2)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2006)
2,564,000
2,179,000 (85%)
Paroki68
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
Didegaké10 April 1957 (65 taun kepungkur)
KatedralKatedral Bunda saka Guadalupe
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopRenato Ascencio León
Biskop Agung MetropolitanConstancio Miranda Weckmann
Peta
Roman Catholic Diocese of Ciudad Juarez in Mexico.jpg

Kabiskopan Ciudad Juárez (Latin: Dioecesis Civitatis Iuarezensis) ana ing lor kutha Meksiko sing nduweni jeneng sing padha, sing kalebu Río Grande saka El Paso, Texas. Kabiskopan kasebut menika bagean saka provinsi gerejawi Chihuahua lan menika kabiskopan suffragan saka Kabiskopan Agung Chihuahua.

Referensi[besut | besut sumber]

  • "Diocese of Ciudad Juárez". Catholic-Hierarchy. Dibukak ing 2009-10-02.

Koordhinat: 31°44′19″N 106°29′13″W / 31.7387°N 106.4869°W / 31.7387; -106.4869