Kabiskopan Apatzingán

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Apatzingan

Dioecesis Apatzinganiensis

Diócesis de Apatzingan
Lokasi
Nagara Meksiko
Provinsi grejawiProvinsi Morelia
MetropolitanApatzingan
Statistik
Amba5.060 sq mi (13.11 km2)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2006)
718,000
646,000 (90%)
Paroki26
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
Didegaké30 April 1962 (61 taun kepungkur)
KatedralKatedral Dikandung Tanpa Noda
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopMiguel Patiño Velázquez, M.S.F.
Biskop Agung MetropolitanAlberto Suárez Inda
Peta
Situs web
www.diocesisdeapatzingan.org.mx

Kabiskopan Apatzingan (Latin: Dioecesis Apatzinganiensis) (didegake ing 30 April 1962) yaiku kabiskopan suffragan saka Kabiskopan Agung Morelia. Bebarengan karo Keuskupan Ciudad Altamirano, kabiskopan kasebut ngalami pamekaran wilayah ing 1985 kanggo ngadegake Kabiskopan Ciudad Lázaro Cárdenas.

Pimpinan[besut | besut sumber]

Tahta Episkopal[besut | besut sumber]

Pranala jaba lan referensi[besut | besut sumber]

  • "Diocese of Apatzingan". Catholic-Hierarchy. Dibukak ing 2007-02-07.

Koordhinat: 19°05′10″N 102°21′14″W / 19.0862°N 102.3540°W / 19.0862; -102.3540