Menyang kontèn

Kabiskopan Agung Toluca

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Agung Toluca

Archidioecesis Tolucensis

Arquidiócesis de Toluca
Catedral de San José de Nazaret
Lokasi
NagaraMeksiko
Provinsi grejawiToluca
Statistik
Amba1.939 sq mi (5.02 km2)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2010)
3,318,000
3,105,000 (93.6%)
Paroki142
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
Didegaké4 Juni 1950 (74 taun kepungkur)
KatedralKatedral Santo Yosef saka Nazareth
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop Agung MetropolitanFrancisco Javier Chavolla Ramos
Peta
Situs web
www.diocesistoluca.org.mx

Kabiskopan Agung Toluca (Latin: Archidioecesis Tolucensis) yaiku kabiskopan agung ing Meksiko. Provinsi Grejawi Toluca kalebu kabiskopan-kabiskopan sufragan sing sadurunge gumantung marang Provinsi Grejawi Meksiko, yaiku: Kabiskopan Atlacomulco, Kabiskopan Cuernavaca, lan Kabiskopan Tenancingo.

Kabiskopan kasebut didegake ing 4 Juni 1950 minangka pamekaran saka Kabiskopan Agung Meksiko. Ing 27 Oktober 1964, Kabiskopan Ciudad Altamirano didegake minangka kabiskopan anyar, sing wilayahe njupuk sabagean saka sajumlah kabiskopan, yaiku Kabiskopan Acapulco, Kabiskopan Chilapa, Kabiskopan Toluca, Kabiskopan Tacámbaro. Pamekaran kadadean maneh ing 3 November 1984 karo pangadegan Kabiskopan Atlacomulco lan ing 26 November 2009 nalika Kabiskopan Tenancingo didegake. Paus Fransiskus munggahke status Toluca dadi kabiskopan agung ing 28 September 2019, ning endi Toluca nduweni 3 kabiskopan sufragan, yaiku Atlacomulco, Cuernavaca, lan Tenancingo.

Pimpinan[besut | besut sumber]

Biskop
Biskop Agung

Takhta Episkopal[besut | besut sumber]

Pranala jaba lan referensi[besut | besut sumber]

  • "Diocese of Toluca". Catholic-Hierarchy. Dibukak ing 2007-02-07.

Koordhinat: 19°17′29″N 99°39′26″W / 19.2914°N 99.6572°W / 19.2914; -99.6572