Menyang kontèn

Kabiskopan Saltillo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Saltillo

Dioecesis Saltillensis

Diócesis de Saltillo
Catedral de Santiago
Lokasi
NagaraMeksiko
Provinsi grejawiProvinsi Monterrey
MetropolitanPiedras Negras, Coahuila
Statistik
Amba21.864 sq mi (56.63 km2)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
546,576
524,987 (96.1%)
Paroki60
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
Didegaké23 Juni 1891 (133 taun kepungkur)
KatedralKatedral Santo Yakobus
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopHilario González García
Biskop Agung MetropolitanRogelio Cabrera López
Biskop emeritusJosé Raúl Vera López, O.P.
Peta
Situs web
www.diocesisdesaltillo.org.mx

Kabiskopan Saltillo (Latin: Dioecesis Saltillensis) (didegake ing 23 Juni 1891) yaiku kabiskopan suffragan saka Kabiskopan Agung Monterrey.

Pimpinan[besut | besut sumber]

Pamekaran wilayah[besut | besut sumber]

Tanggal Dhedhasar
19 Juni 1957 kanggo ngadegake Kabiskopan Torreón
8 Januari 2003 kanggo ngadegake Kabiskopan Piedras Negras

Tahta Episkopal[besut | besut sumber]

Pranala jaba lan referensi[besut | besut sumber]

  • "Diocese of Saltillo". Catholic-Hierarchy. Dibukak ing 2007-02-07.
  1. Ramos, Leopoldo (January 30, 2021). "La Jornada - Raúl Vera se despide de la diócesis de Saltillo". jornada.com.mx (ing basa Spanyol). La Jornada. Dibukak ing January 30, 2021.