Menyang kontèn

Kabiskopan Agung Tulancingo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Agung Tulancingo

Archidioecesis Tulancingensis

Arquidiócesis de Tulancingo
Catedral de San Juan Bautista
Lokasi
NagaraMeksiko
Provinsi grejawiProvinsi Tulancingo
MetropolitanTulancingo
Statistik
Amba4.131 sq mi (10.70 km2)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2010)
1,607,000
1,480,845 (92.1%)
Paroki84
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
Didegaké26 Januari 1863 (161 taun kepungkur)
KatedralKatedral Santo Yohanes Pambaptis
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop Agung MetropolitanDomingo Díaz Martínez
Peta

Kabiskopan Agung Tulancingo (Latin: Archidioecesis Tulancingensis) yaiku kabiskopan agung Ritus Latin saka Greja Katulik Roma ing Meksiko. Kabiskopan agung kasebut ngeliputi provinsi Hidalgo, lan tahta episkopal agunge ana ing kutha Tulancingo

Minangka Kabiskopan Agung Metropolitan, kabiskopan agung kasebut nyambut gawe marang kabiskopan-kabiskopan suffragan Huejutla lan Tula. Kabiskopan kasebut dimunggahke dadi Kabiskopan Agung ing 25 November 2005.

Biskop agunge saiki menika Domingo Díaz Martínez, sing kapilih ing 2008.

Pimpinan[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

Koordhinat: 20°04′49.53″N 98°22′8.95″W / 20.0804250°N 98.3691528°W / 20.0804250; -98.3691528