Menyang kontèn

Kabiskopan Agung Puebla de los Ángeles

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Agung Puebla de los Angeles

Archidioecesis Angelorum

Arquidiócesis de Puebla de los Angeles
Catedral Metropolitana de Nuestra Señora de la Purísima Concepción
Lokasi
NagaraMeksiko
Provinsi grejawiProvinsi Puebla de los Angeles
MetropolitanPuebla, Puebla
Statistik
Amba8.084 sq mi (20.94 km2)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
4,382,207
4,054,856 (92.5%)
Paroki207
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
Didegaké13 Oktober 1525 (498 taun kepungkur)
KatedralKatedral Dikandung Tanpa Noda
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop AgungViktorius Sánchez Espinosa
Biskop AuksilierEugenio Andrés Lira Rugarcía
Rutile Felipe Pozos Lorenzini (Biskop Auksilier-kapilih)
Tomás López Durán (Biskop Auksilier-kapilih)[1]
Biskop emeritusRosendo Huesca Pacheco
Situs web
arquidiocesisdepuebla.mx

Kabiskopan Agung Puebla de los Angeles, Puebla (Latin: Archidioecesis Angelorum) yaiku kabiskopan Katulik Roma paling tuwa ing Meksiko. Kabiskopan kasebut didegake ing 13 Oktober 1525 minangka kabiskopan Tlaxcala lan banjur kuwi ditingkatke dadi kabiskopan agung ing 1903

Referensi

[besut | besut sumber]

Koordhinat: 19°02′34″N 98°11′54″W / 19.0429°N 98.1984°W / 19.0429; -98.1984