Menyang kontèn

Kabiskopan Papantla

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Papantla

Dioecesis Papantlensis

Diócesis de Papantla
Lokasi
NagaraMeksiko
Provinsi grejawiProvinsi Jalapa
MetropolitanPapantla, Veracruz
Statistik
Amba4.635 sq mi (12.00 km2)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
1,799,648
1,380,738 (76.6%)
Paroki50
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
Didegaké24 November 1922 (101 taun kepungkur)
KatedralKatedral Kamunggahan Dewi Maria
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskopsede vacante
Biskop Agung MetropolitanHipólito Reyes Larios
Biskop emeritusLorenzo Cárdenas Aregullín
Peta
Situs web
www.diocesisdepapantla.org.mx

Kabiskopan Papantla (Latin: Dioecesis Papantlensis) (didegake ing 24 November 1922 lan berbasis ing kutha Papantla, Veracruz, Meksiko) yaiku kabiskopan suffragan saka Kabiskopan Agung Jalapa. Bebarengan karo kabiskopan-kabiskopan Huejutla, Tulancingo lan Tampico, kabiskopan kasebut ngalami pamekaran wilayah ing 1962 kanggo pangadegan Kabiskopan Tuxpan.

Pimpinan

[besut | besut sumber]

Pranala jaba lan referensi

[besut | besut sumber]
  • "Diocese of Papantla". Catholic-Hierarchy. Dibukak ing 2007-02-06.