Menyang kontèn

Kabiskopan Cancún–Chetumal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Cancún–Chetumal

Dioecesis Cancunensis-Chetumaliensis

Diócesis de Cancún–Chetumal
Lokasi
Nagara Meksiko
Provinsi grejawiYucatán
Statistik
Amba19.638 sq mi (50.86 km2)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
1,200,000
950,000 (79.2%)
Paroki35
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
Didegaké23 Mei 1970 (54 taun kepungkur)
KatedralKatedral Tritunggal Paling Kudus
Ko-katedralKatedral Ati Suci Yesus
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopPedro Pablo Elizondo Cárdenas, L.C.
Biskop emeritusJorge Bernal Vargas, L.C.
Peta
Situs web
www.cancunchetumal.com

Kabiskopan Cancún–Chetumal (Latin: Dioecesis Cancunensis-Chetumaliensis) yaiku kabiskopan Katulik Roma lan sufragan saka Metropolitan Kabiskopan Agung Yucatán. Sadurunge, wilayah kasebut menika prelatur teritorial, sing banjur kuwi dimunggahke dadi kabiskopan ing 15 Februari 2020.

Riwayat[besut | besut sumber]

Wilayah grejawi kasebut didegake ing 23 Mei 1970 minangka Prelatur Teritorial Chetumal, ganti jeneng ing 20 Dhesember 1996, amargi ana takhta sing nduweni jeneng sing padha. Status wilayah kasebut dimunggahke dadi kabiskopan ing 15 Februari 2020.

Pranala jaba lan referensi[besut | besut sumber]

  • GigaCatholic
  • "Territorial Prelature of Cancún–Chetumal". Catholic-Hierarchy. Dibukak ing 2007-02-11.