Menyang kontèn

Kabiskopan Mazatlán

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Mazatlán

Dioecesis Mazatlanensis

Diócesis de Mazatlán
Catedral Basílica de la Inmaculada Concepción
Lokasi
NagaraMeksiko
Provinsi grejawiProvinsi Durango
MetropolitanMazatlán
Statistik
Amba7.379 sq mi (19.11 km2)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2006)
765,248
711,691 (93%)
Paroki40
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
Didegaké22 November 1958 (65 taun kepungkur)
KatedralBasilika Katedral Dikandung Tanpa Noda
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopMario Espinosa Contreras
Peta

Kabiskopan Mazatlán (Latin: Dioecesis Mazatlanensis) yaiku kabiskopan suffragan saka Kabiskopan Agung Durango. Kabiskopan kasebut didegake ing 1958 lan, bebarengan karo kabiskopan agunge, ngalami pamekaran wilayah ing 1968 kanggo ngadegake Prelatur Teritorial El Salto.

Pimpinan[besut | besut sumber]

Tahta Episkopal[besut | besut sumber]

Pranala jaba lan referensi[besut | besut sumber]

  • "Diocese of Mazatlán". Catholic-Hierarchy. Dibukak ing 2007-02-05.