Kabiskopan San Andrés Tuxtla

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan San Andrés Tuxtla

Dioecesis Sancti Andreae de Tuxtla

Diócesis de San Andrés Tuxtla
Catedral de San José y San Andrés
Lokasi
NagaraMeksiko
Provinsi grejawiProvinsi Jalapa
MetropolitanSan Andrés Tuxtla
Statistik
Amba5.212 sq mi (13.50 km2)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2010)
1,085,000
1,010,000 (93.1%)
Paroki56
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
Didegaké23 Mei 1959 (65 taun kepungkur)
KatedralKatedral Santo Yosef lan Santo Andreas
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopJosé Trinidad Zapata Ortiz
Biskop Agung MetropolitanHipólito Reyes Larios
Peta

Kabiskopan San Andrés Tuxtla (Latin: Dioecesis Sancti Andreae de Tuxtla) (didegake ing 23 Mei 1959) yaiku kabiskopan suffragan saka Kabiskopan Agung Jalapa. Ing 1962, kabiskopan kasebut ngalami pamekaran wilayah kanggo ngadegake Kabiskopan Agung Jalapa lan Kabiskopan Veracruz. Kabiskopan kasebut ngalami maneh pamekaran wilayah ing 1984 kanggo pangadegan Kabiskopan Coatzacoalcos.

Pimpinan[besut | besut sumber]

Pranala jaba lan referensi[besut | besut sumber]

  • "Diocese of San Andrés Tuxtla". Catholic-Hierarchy. Dibukak ing 2007-02-06.