Kabiskopan Tlaxcala

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Tlaxcala

Dioecesis Tlaxcalensis

Diócesis de Tlaxcala
Catedral de Nuestra Señora de la Asunción
Lokasi
NagaraMeksiko
Provinsi grejawiProvinsi Puebla de los Angeles
MetropolitanTlaxcala, Tlaxcala
Statistik
Amba1.568 sq mi (4.06 km2)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2010)
1,077,000
1,055,000 (98%)
Paroki76
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
Didegaké23 Mei 1959 (65 taun kepungkur)
KatedralKatedral Kamunggahan Dewi Maria
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopFrancisco Moreno Barrón
Biskop Agung MetropolitanVictor Sánchez Espinosa
Peta

Kabiskopan Tlaxcala (Latin: Dioecesis Tlaxcalensis) (didegake ing 23 Mei 1959) yaiku kabiskopan suffragan saka Kabiskopan Agung Puebla de los Ángeles,[1] sing kabiskopan agung iku dhewe rasmine diarani Kabiskopan Tlaxcala nganti 1903.[2] Kabiskopan Tlaxcala saiki didegake saka wilayah kabiskopan agung kasebut lan Kabiskopan Agung Meksiko.[1]

Pimpinan[besut | besut sumber]

Biskop koadjutor[besut | besut sumber]

Tahta Episkopal[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b "Diocese of Tlaxcala". Catholic-Hierarchy. Dibukak ing 2016-02-14.
  2. Cithakan:Cite CE1913