Provinsi Roma

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Provinsi Roma
Negara Flag of Italy.svg Italia
Region Lazio
Ibukutha Roma
Area 5,352 km²
Populasi (2005) 4,013,057
Kapadhetan 712
Komunitas 121
Nomor Polisi ROMA
Kodhe Pos n/a
Kodhe Telepon 06, 0774, 0766
ISTAT 058
Presidhèn Enrico Gasbarra
Roma posizione.png
Peta nuduhaké lokasi provinsi Roma ing Italia

Roma (basa Italia: Provincia di Roma) kuwi sawijiningprovinsi ing regione Lazio ing Italia. Ibukuthané dumunung ana ing kutha Roma.

Jembar wilayah 5.352 km², kanthi populasi 3.700.424 (2001). Ana 120 comune ing provinsi iki.[1].

Komunitas[sunting | sunting sumber]

Comune Populasi
Roma 2,705,873
Guidonia Montecelio 74,511
Fiumicino 58,394
Civitavecchia 50,985
Tivoli 50,951
Velletri 50,592
Anzio 47,784
Pomezia 47,465
Nettuno 41,398
Ciampino 37,933
Marino 37,424
Albano Laziale 36,778
Monterotondo 36,647
Ladispoli 35,323
Ardea 34,625
Cerveteri 32,456
Fonte Nuova 24,950
Genzano di Roma 22,607
Colleferro 21,614
Frascati 20,311
Grottaferrata 19,849
Mentana 18,623
Palestrina 18,175
Ariccia 18,062
Anguillara Sabazia 16,624
Santa Marinella 16,531
Bracciano 15,785

Iklim[sunting | sunting sumber]

Roma nduwèni iklim Mediteran kang dipengaruhi déning anané panté Segara Mediteran ing Italia. Hawa sing paling énak yakuwi antara April nganti Juni, lan saka tengah September nganti Oktober.

Cuaca rata-rata ing Roma, Italia
Sasi Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Agu Sep Okt Nov Des Taun
Rata-rata dhuwur °F (°C) 55 (12) 56 (13) 59 (15) 63 (17) 71 (21) 77 (25) 83 (28) 83 (28) 79 (26) 71 (21) 62 (16) 57 (13) 68 (20)
Rata-rata endhèk °F (°C) 39 (3) 40 (4) 43 (6) 47 (8) 54 (12) 61 (16) 66 (18) 67 (19) 62 (16) 56 (13) 46 (7) 42 (5) 52 (11)
Curah Udan inch (cm) 3.2 (8) 2.8 (7) 2.7 (6) 2.0 (6) 2.0 (5) 1.3 (3) 0.6 (1) 1.0 (2) 2.7 (6) 4.5 (11) 4.4 (11) 3.8 (9) 31,6 (80)
Sumber: Weatherbase[2] 2007

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Istat
  2. ^ "Weatherbase: Historical Weather for Roma, Italia" (in English). Weatherbase. 2007. http://www.weatherbase.com/weather/weather.php3?s=124261&refer=. Retrieved 2007-04-07.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Eropah | Italia | Latium (Lazio)
Frosinone | Latina | Rieti | Roma | Viterbo
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Provinsi_Roma&oldid=813025"