Fiumicino

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lokasi Lazio

Fiumicino kuwi kutha ing Provinsi Roma, region Lazio, negara Italia bagéan tengah, papan dumunungé airport Leonardo da Vinci kang nglayani ibukutha negara Roma. Jembar wewengkon 222 km2 lan cacahing pedunung 61.722 jiwa, kanthi kapadhetan 278,03 jiwa/km2. Déné komunitas kang wewatesan yakuwi: Anguillara Sabazia, Cerveteri, Ladispoli, lan Roma.

Fiumicino kuwi kutha pamancingan kang ramé ing panté Segara Tyrrhenian lan wis misuwur bab restoran-restoran panganan segarané. Kutha iki uga minangka laladan kanggo plesiran wong-wong Roma, utamané wektu mangsa panas.

Ana uga sawijining panté kang wedhiné ireng amarga ngandhut akèh zat wesi.

Jeneng kutha iki tegesé "kali cilik", nanging jeneng "Fiumicino" aja diklèrokaké karo Fiumicino, yakuwi sawijining kali cilik cedhak Rimini.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Eropah | Italia | Latium (Lazio)
Frosinone | Latina | Rieti | Roma | Viterbo

Koordinat: 41°46′N, 12°14′E

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Fiumicino&oldid=813372"