Anzio

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Anzio-Stemma.png
Comune Anzio
Negara Flag of Italia Italia
Region Lazio
Provinsi Provinsi Roma
Walikutha Candido De Angelis (since May 2003)
Area 4.343 km² (1,677 sq mi)
Populasi
 - Total
 - Kapadhetan [n.a.]
Time zone CET, UTC+1
Koordinat 41°26′N, 12°37′E
Gentilic Anziati
Kodhe Telepon 06
Kodhe Pos 00042
Frazioni Anzio Colonia, Marechiaro, Cincinnato, Falasche, Villa Claudia, Lavinio Stazione, Lavinio Mare, Padiglione, Lido dei Gigli, Lido dei Pini
Patron St. Anthony
Website: www.comune.anzio.roma.it
Pemandhangan Tor Caldara ing Anzio

Anzio kuwi sawijining kutha lan panggonan tetirah (resort) ing panté region Lazio ing Italia, watara 33 mil kidulé Roma. Kawentar bab pranatan ing pantèné, kutha iki minangka plabuhan mancing kang populèr kanggo para turis lan plabuhan kanggo ferri lan hydroplanes tumuju menyang Kapuloan Pontine yakuwi pulo-pulo Ponza, Palmarola lan Ventotene. Kutha iki ngandhut sajarah wigati minangka papan pandharatan sekutu jroning Perang Donya II. Anzio éntuk pahargyan Gendéra Biru marga kualitas pantèné.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Jaman Volsci[sunting | sunting sumber]

Diarani Antium ing jaman kuna, tlatah iki minangka ibukutha kanggoné rakyat Volsci nganti tlatah iki direbut déning bangsa Romawi.

Jaman Romawi[sunting | sunting sumber]

Abad Pertengahan[sunting | sunting sumber]

Perang Donya II[sunting | sunting sumber]

Demografi[sunting | sunting sumber]

Tuwuhing pedunung


Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:



Eropah | Italia | Latium (Lazio)
Frosinone | Latina | Rieti | Roma | Viterbo
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Anzio&oldid=813375"