Louis Victor de Broglie

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Louis de Broglie

Louis-Victor-Pierre-Raymond, duc de Broglie (kawentar kanthi asma Louis de Broglie; lair ing Dieppe, Seine-Maritime, Prancis, 15 Agustus 1892 – tilar donya ing Louveciennes, Prancis, 19 Maret 1987 kanthi umur94 taun) piyambakipun fisikawan saking Prancis ingkang nate angsal Bebungah Nobel.

Louis asalipun saking kaluwarga Prancis ingkang kondhang, gadhah diplomasi sarta kamiliteran ingkang saé. Piyambakipun menika sajatosipun siswa sejarah, ananging pungkasan piyambakipun langkung remen tumut kangmasipun Maurice de Broglie ingkang nimba kawruh babagan ilmu fisika.

Nalika taun 1924, tesis doktoral Broglie njlentrehaken babagan usulan menawa piranti ingkang owah gadhah sipat gelombang ingkang njangkepi sipat partikelipun. 2 taun sasampunipun, Erwin Schrodinger ngagge konsep gelombang de Broglie kangge ngembangaken teori umum ingkang diagem nalika panelitian sesarengan kaliyan ilmuwan sanes kangge njlentrehaken gejala atomik. Kawontenanipun gelombang de Broglie dibuktikaké nalika eksperimen difraksi berkas elektron nalika taun 1927 sarta taun 1929 piyambakipun angsal Bebungah Nobel Fisika.

Pirsani Ugi[sunting | sunting sumber]

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]