Indradi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Ing wiracarita Ramayana, Ahalya (basa Sanskerta|Sanskerta: अहल्या; Ahalyā) utawa Indradi yaiku bojoné Resi Gautama. Tembung Ahalya ateges "kang ora ngalami pangowahan" (awèt nom, abadi). Ahalya manggon ana ing sawijining asrama bebarengan karo Resi Gautama. Dhèwéké nduwéni rupa kang ayu banget, mula Dewa Indra dadi kasengsem.

Kutukan Resi Gautama[sunting | sunting sumber]

Ing sawijing dina, nalika Resi Gautama ninggalaké asramané, Dewa Indra nyamar lan kanthi nepsu dhèwéké ngrayu Ahalya. Ahalya ngerti sapa kang ngupaya ngrayu dhèwéké amarga mata batiné kang landhep, nanging dhèwéké kapusan dening ayuné dhèwéké dhewe mula dhèwéké ménéhi kepuasan marang Indra. Nalika Resi Gautama teka, dhèwéké kaget amarga Ahalya wis terpengaruh godhané Indra. Resi Gautama banjur ngutuk Ahalya supaya tapa kanthi wektu suwé demi nebus dosané. Supaya Ahalya ora diweruhi, wujudé dadi watu. Resi Gautama uga kandha yen candhake putra Dasarata saka Ayodhya bakal ndolani asrama Resi Gautama, yaiku ing papan panggonane Ahalya nglakoni tapa, lan mbébasaké kutukané. Sawisé Ahalya dikutuk, Resi Gautama ninggalaké asramané lan lunga ing Himalaya saperlu tapa.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Indradi&oldid=833784"