Raghuwangsa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Raghuwangsa (Sansekerta: रघुवंश, Raghuvaṃśa) inggih punika puisi epik mawi basa Sansekerta karanganipun Kalidasa ingkang sampun misuwur. Pupuh 19 Raghuwangsa punika nyariyosaken babagan cariyos-cariyos ingkang wonten gandheng cenengipun kaliyan dinasti Raghu, inggih punika kaluwarga Dilipa saha katurunanipun dumugi Agniwarna, kadosta Raghu, Dasarata dan Rama.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Raghuwangsa&oldid=834598"