Prahasta

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Prahasta

Prahasta iku paraga wayang lakon Ramayana kang dadi patih ing Alengka. Dhèwèké putrané Sumali, raja Alengka sadurungé Rahwana. Prahasta isih seduluré Dèwi Sukesi.

Ing paprangan lawan prajurit wanara, Prahasta langsung ngoyak Anila. Anila mlayu nganti tekan pinggir alas wates. Ing kono, Anila kepojok. Kebeneran ana tugu kang banjur dienggo ngepruk Prahasta. Tugu kuwi seka Dèwi Indradi kang banjur salin wujud manèh dadi widodari. Prahasta mati sanalika uga kanthi sirah remuk.

Ing vèrsi India, Prahasta iku anaké Rahwana, lan mati déning Rama.

Delengen Uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Prahasta&oldid=805072"