Kara (Ramayana)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kara (Tamil: Karan, Thai: Khorn, Dewanagari: खरा; IAST: Kharā) wonten ing salebeting epos Ramayana, Kara punika raksesa ingkang remen mangsa manungsa. Panjenenganipun punika rayinipun Rahwana, ingkang dipunpejahi Rama saksampunipun irungipun Sarpakenaka dipuntugel. Wonten ing wekdal punika, Laksmana nugel irungipun Sarpakenaka, lajeng Kara mbales kanthi nglawan Laksmana kaliyan Rama. Ananging panjenenganipun kalah dening Rama.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kara_(Ramayana)&oldid=834674"