Atikaya

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Wonten salebeting wiracarita Ramayana, Atikaya (Tamil: Atikayan, Melayu: Trikaya, basa Sanskerta: अतिकया; Atikayā) inggih punika putranipun Rahwana kaliyan garwanipun ingkang kaping kalih, inggih punika Danyamalini. Atikaya punika rayinipun Indrajit. Panjenenganipun kiyat sanget. Atikaya sinaos sedaya rahasia ilmu manah. Wonten ing Gunung Kailasha, panjenenganipun lajeng pikantuk senjata illahi saking Dewa Siwa. senjata illahi punika dipun wastani Trisula.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Atikaya&oldid=834601"