Urmila

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Urmila (Sanskerta: ऊर्मिला; Ūrmilā) yaiku sawijing putri Raja Janaka saka Mithila ing wiracarita Ramayana, . Dheweke yaiku adik saka Sita, lan bojone Laksmana, adine Rama. Dheweke nduweni adhi lanang loro yaiku Anggada lan Dharmaketu (versi liya ngandarake Taksaka lan Citraketu). Miturut salah siji versi Ramayana, nalika Laksmana bebarengan karo Rama nindakake proses pambuwangan kang suwene 14 taun, Urmila dadi edan lan ora sadar. Dheweke smaput maneh sawise Laksmana bali saka pangasingan. Urmila dikenal minangka sawijining sarjana gedhe. Ana pirang-pirang Ramayana kanthi versi beda ngandarake yen Urmila minangka pelukis kang nduweni bakat.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]


Cithakan:Ramayana-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Urmila&oldid=833731"