Dhondhong

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dhondhong
Dhondhong
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
(unranked): Angiosperms
(unranked): Eudicots
(unranked): Rosids
ordo: Sapindales
kulawarga: Anacardiaceae
Genus: Spondias
Species: S. dulcis
Jeneng binomial
Spondias dulcis
L.
woh dhondhong lan peloké

Dhondhong yaiku tetanduran woh kang kagolong ing kulawarga suku pelem-peleman (Anacardiaceae). Tetanduran iki misuwur karan jeneng ambarella, hog plum, hevi (Filipina), mokah (Kamboja), gway (Myanmar), makak farang (Thailand).

Woh dhondhong bisa dipangan langsung saka wit utawa asring uga diolah/ dirujak, asinan, acar, utawa didadèkaké selé. Woh dhondhong nduwèni wiiji tunggal kang wujudé serabut. Ing tlatah Jawa wiji dhondhong jenengngé pelok lan godhong dhondhong didadèkaké mumbu kanggo nyangan/nyayur brengkes iwak.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Daftar jinising woh-wohan

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Dhondhong ing Wikimedia Commons.
Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dhondhong&oldid=805061"