Dhuku

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dhuku
Lansium domesticum ing Philipina
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Magnoliopsida
ordo: Sapindales
kulawarga: Meliaceae
Genus: Lansium
Species: L. domesticum
Jeneng binomial
Lansium domesticum
Corrêa

Dhuku iku tetanduran sing asalé saka dhaérah kulon Asia Kidul-Wétan, yaiku Indonésia, Malaysia lan Thailand. Tetanduran iki dikenal uga kanthi jeneng langsat, langsep, kokosan. Dhuku iku nduwèni manéka warna varietas, ana sing gedhé lan uga ana sing cilik. Ana sing wijiné gedhé nanaging uga ana sing ora ana wijiné (parténokarpi), nanging uga ana sing apomiksis (wiji vegetatif). Pusat produksi dhuku sing wigati yaiku Palémbang, Pasarminggu (Condet), Karanganyar, lan Kulon Progo (Nanggulan). Singosari (Malang) kawentar kanthi woh langsaté sing tanpa wiji. Negara kang ngasilaké dhuku yaiku Filipina, Malaysia, lan Indonesia.

Sifat Botani[sunting | sunting sumber]

Duku iku salah sawijining woh-wohan alas kang wité dhuwuré nganti 30 m. Wit duku iku ora patio gedhé lan nduwèni kayu kang atos. Pulut woh duku iku luwih sethithik ketimbang puluté woh langsat.


Galeri[sunting | sunting sumber]


Deleng Uga Who-wohan
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dhuku&oldid=805067"