Cempedak

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Cempedak
Woh cempedak
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Magnoliopsida
ordo: Morales
kulawarga: Moraceae
Genus: Artocarpus
Species: A. integer
Jeneng binomial
Artocarpus integer
(Thunb.) Merr.

Cempedak iku tetanduran woh-wohan saka famili Moraceae. wangun woh, rasa lan wanginé kaya nangka, sanajan aromané sing tajem banget memper woh durén.

Tetanduran iki asalé saka Asia Kidul-Wétan, lan nyebar wiyar wiwit saka wilayah Tenasserim ing Burma, Semenanjung Malaya kalebu Thailand, lan sebagéan Kapuloan Nuswantara: Sumatra, Borneo, Sulawesi, Maluku tekan Papua. Uga akèh ana ing Jawa bagéan kulon.

Dikenal sacara wiyar mawa jeneng cempedak utawa campedak (Ingg.: chempedak), woh iki uga duwé sapérangan jeneng lokal kaya bangkong (wangun liar, Malaysia), baroh (Kep. Lingga lan Johor), nangka beurit (Sunda), nongko cino (Jawa) lan liya-liyané.

Deleng Uga Who-wohan
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Cempedak&oldid=817437"