Sulaiman

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Sulaiman
Digambarake Nabi Sulaiman ing Kerajaane
Holy Monarch, Prophet, 'Solomon the Wise', Constructor of the Temple
Dipun urmati ing Judaism
Christianity
Islam
Mangaruhi David
Dipun pangaruhi déning Many Jews, Christians and Muslim monarchs

Sulaiman (basa Arab:سليمان) (kurang luwih 975-935 SM)[1] ya iku putrané Nabi Daud. Awit cilik baginda wis nunjukaké kapinteran pikirané. Panjenengané diangkat dadi nabi taun 970 SM. Asmané disebutake kaping 27 ing Al-Quran.[1] Dheweke tilar donya ing tlatah Rahbaam, Baitul Maqdis-Palestina.[1]

Genealogi[besut | besut sumber]

Sulaiman bin Daud bin Aisya bin Awid saka keturunan kulawarga Yahuza bin Ya'qub.

Biografi[besut | besut sumber]

Artikel utama: Mukjizat Sulayman

Raja kabeh makhluk[besut | besut sumber]

Allah SWT ngangkat Sulaiman dadi nabi lan rasul.[2] Sawisé cukup umur lan ramané wafat, Sulaiman diangkat dadi raja ing kraton Israil.[2] Dheweke nguwasani ora mung menungsa, nanging uga kewan lan lelembut kayata jin lan liya-liyane. Baginda bisa mahami basa kabeh kewan.[2] Kraton Nabi Sulaiman éndah tenan.[2] Dibangun kanthi gotong royong manungsa, kéwan, lan jin.[2] Temboke saka watu pualam, saka lan lawange saka emas lan tembaga, pyane saka perak, hiasan lan ukiranne saka mutiara lan inten, berlian, pasir ing taman disebari mutiara, lan sakpiturute.[2]

Interaksi Sulaiman karo jin, kewan lan liyane[besut | besut sumber]

Nabi Sulaiman diparingi anugrah kewicaksanan déning Allah awit rumaja.[2] Dheweke uga nduweni kaistimewan, ya iku bisa micara lan mahami basa kéwan, jin, lan sebangsane saengga kabeh makluk iku mau manut déning perintahe baginda.[2]

Panjenengané uga bisa nundukake jin lan angin, saengga bisa dikon ngapa wae kalebu jupuk tembaga cuer saka bumi kanggo gawé perkakas, bangunan kraton, bèntèng, piring-piring gedhe, lan tungku-tungku.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sulaiman&oldid=989453"