Rangkong Papan

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Rangkong Papan
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Aves
Ordo: Coraciiformes
Kulawarga: Bucerotidae
Marga: Buceros
Jinis: B. bicornis
Jeneng binomial
Buceros bicornis
Linnaeus, 1758

Rangkong Papan ngggadhahi nami Latin Buceros bicornis punika spesies ingkang paling ageng saking suku peksi Bucerotidae.[1] Rangkong papan ingkang sampun diwasa nggadhahi ukuran ingkang ageng sanget, dawanipun ngantos 160 cm.[1] Peksi Rangkong papan punika nggadhahi wulu ingkang werninipun cemeng, saha tamduk kuning-cemeng wonten ing nginggilipun cucuk ingkang ageng saha awerni kuning.[1] Kulit rainipun awerni cemeng kanthi wulu ing jangganipun ingkang awerni kuning radi coklat.[1] Wulunipun buntut peksi Rangkong papan punika nggadhahi werni pethak kanthi garis cemeng kandel wonten ing tengahipun.[1] Sungu manuk Rangkong papan punika nggadhahi bolongan.[1] Peksi Rangkong papan ingkang wadon ukuranipun langkung alit tinimbang ingkang jaler.[1] Peksi rangkong papan jaler saha rangkong wadon saged dipunbèntenaken saking mripatipun.[1] Mripat peksi rangkong papan wadon punika awerni biru, déné ingkang jaler nggadhahi mripatipun awerni abrit.[1]

Pakan peksi Rangkong papan inggih punika woh-wohan, kéwan ingkang ukuranipun alit, peksi, srangga, saha reptil.[1] Peksi rangkong papan punika nggadhahi sifat monogami, tegesipun manuk rangkong papan punika namung gadhah setunggal pasangan.[1] Peksi rangkong papan nggadhahi susoh wonten ing salebetipun wit.[1]

Populasi peksi Rangkong papan sumebar wonten ing wana tropis ing nagara India, Republik Rakyat Cina, Indocina, Nepal, Bhutan, Ujung Malaysia saha wonten ing pulo Sumatra, Indonésia.[1] Wonten ing Indonésia, Manuk Rangkong papan punika dipunreksa wonten ing Taman Nasional Gunung Leuser.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m (id)archive.kaskus.us(dipunundhuh tanggal 8 Oktober 2011)
  2. ^ (id)dephut.go.id(dipunundhuh tanggal 8 Oktober 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rangkong_Papan&oldid=1010143"