Rématologi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Rematologi, iku subspesialis èlmu lelara njero, sing konsèntrasi marang diagnosis lan terapi lelara rematik. Istilah iki asal saka basa Yunani rheuma, sing maknané "sing mili kaya kali utawa aliran" lan panambang -ologi, sing tegesé "èlmu". Para rheumatolog mligi urusan karo masalah sing nglibataké kahanan jaringan konektif.

Lelara[besut | besut sumber]

Lelara sing didiagnosis rheumatolog kalebu:


Diagnosis[besut | besut sumber]

Reumatolog bisa nerapaké metodhe diagnosis ing ngisor iki:

Parawatan[besut | besut sumber]

Sapérangan gedhé lelara rematik diobati nganggo analgesik, NSAID (Non-Steroid Anti-Inflammatory Drugs), steroid (sajeroning kasus serius), DMARD (Disease-Modifying Anti-Rheumatic Drugs), antibodi monoklon, kaya infliksimab lan adalimumab, lan reseptor TNF larut etanersept.

Fisioterapi wigati banget sajeroning akèh parawatan kahanan ora teratur rheumatologi.

Pranala njaba[besut | besut sumber]