Rématologi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Rematologi, iku subspesialis èlmu panyakit njero, sing konsentrasi marang diagnosis lan terapi panyakit rematik. Istilah iki asal saka basa Yunani rheuma, sing maknané "sing mili kaya kali utawa aliran" lan panambang -ologi, sing tegesé "èlmu". Para rheumatolog utamané urusan karo masalah sing nglibataké kahanan jaringan konektif.

Panyakit[besut | besut sumber]

Panyakit sing didiagnosis rheumatolog klebu:


Diagnosis[besut | besut sumber]

Reumatolog bisa nerapaké metodhe diagnosis ing ngisor iki:

Parawatan[besut | besut sumber]

Sebagéan gedhé panyakit rematik diobati nganggo analgesik, NSAID (Non-Steroid Anti-Inflammatory Drugs), steroid (jroning kasus serius), DMARD (Disease-Modifying Anti-Rheumatic Drugs), antibodi monoklon, kaya infliksimab lan adalimumab, lan reseptor TNF larut etanersept.

Fisioterapi wigati banget jroning akèh parawatan kahanan ora teratur rheumatologi.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rématologi&oldid=1031383"