Rématologi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Rematologi, iku subspesialis èlmu lelara njero, kang konsèntrasi marang diagnosis lan terapi lelara rematik. Istilah iki asal saka basa Yunani rheuma, kang tegesé "kang mili kaya kali utawa aliran" lan panambang -ologi, kang tegesé "èlmu". Para rheumatolog mligi urusan karo masalah kang nglibataké kahanan jaringan konektif.

Lelara[besut | besut sumber]

Lelara kang didiagnosis rheumatolog kalebu:


Diagnosis[besut | besut sumber]

Reumatolog bisa nerapaké metodhe diagnosis ing ngisor iki:

Parawatan[besut | besut sumber]

Sapérangan gedhé lelara rematik ditambani nganggo analgesik, NSAID (Non-Steroid Anti-Inflammatory Drugs), steroid (sajeroning kasus serius), DMARD (Disease-Modifying Anti-Rheumatic Drugs), antibodi monoklon, kaya infliksimab lan adalimumab, lan reseptor TNF larut etanersept.

Fisioterapi wigati banget sajeroning akèh parawatan kahanan ora teratur rheumatologi.

Pranala njaba[besut | besut sumber]