Rématologi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Rematologi, iku salah siji subspesialis èlmu panyakit njero, sing konsentrasi marang diagnosis lan terapi panyakit rematik. Istilah iki asal saka basa Yunani rheuma, sing maknané "sing mili kaya kali utawa aliran" lan panambang -ologi, sing tegesé "èlmu". Para rheumatolog utamané urusan karo masalah sing nglibataké kahanan jaringan konektif.

Panyakit[sunting | Owah sumber]

Panyakit sing didiagnosis rheumatolog klebu:


Diagnosis[sunting | Owah sumber]

Reumatolog bisa nerapaké metodhe diagnosis ing ngisor iki:

Parawatan[sunting | Owah sumber]

Sebagéan gedhé panyakit rematik diobati nganggo analgesik, NSAID (Non-Steroid Anti-Inflammatory Drugs), steroid (jroning kasus serius), DMARD (Disease-Modifying Anti-Rheumatic Drugs), antibodi monoklon, kaya infliksimab lan adalimumab, lan reseptor TNF larut etanersept.

Fisioterapi wigati banget jroning akèh parawatan kahanan ora teratur rheumatologi.

Pranala njaba[sunting | Owah sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rématologi&oldid=822548"