Toscana: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
2 bèt wis dibusak ,  6 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
c (Bot: Migrating 96 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q1273 (translate me))
c (mbenakaké éjaan using AWB)
[[Gambar:Italy Regions Tuscany Map.png|190px|thumb|Lokasi Toscana ing Italia.]]
'''Toscana''' ([[basa Italia]]: ''Toscana'') kuwiiku sawijining dhaerah ing [[Italia]] tengah kang wewatesan karo [[Latium]] ing kidul, [[Umbria]] ing wétan, [[Emilia-Romagna]] lan [[Linguria]] ing lor, lan [[Segara Tyrrhenia]] ing sisih kulon.
 
Toscana kerep dianggep minangka salah siji bagéan Italia kang paling éndah. Ibukuthané dumunung ing ing [[Firenze]]. Panggonan wisata kang nyengsemaké ing dhaerah iki klebu [[Firenze]], [[Pisa]], [[Lucca]], [[Maremma]], [[Crete Sensi]] lan [[Siena, Italia|Siena]]. Saliyané kuwiiku, Toscana kuwiiku dhaerah pisanan wektu [[Renaisans Italia]] wiwit nuduhaké kasilé. [[Michaelangelo]] lan [[Leonardo da Vinci]] lair ing Toscano.
 
Bapak ilmu [[fisika]], [[Galileo Galilei]] uga asal saka Toscana.
 
Cacahé pedunungpadunung 3.516.296 jiwa ([[2004]]).
 
<!--
{{Toscana}}
{{Italia}}
{{DEFAULTSORT:{{PAGENAME}}}}
{{geo-stub}}
 
{{DEFAULTSORT:{{PAGENAME}}}}
[[Kategori:Toscana| ]]
[[Kategori:Daerah (regioni) Italia]]
[[Kategori:Provinsi Italia]]
[[Kategori:Italia]]
 
 
{{geo-stub}}
63.849

besutan

Menu navigasi