Masjid Al Haram

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Thawaf di Masjid Al Haram (latar wuri)

Masjidil Haram utawa Masjidil Haram (basa Arab: المسجد الحرام) iku sawijining masjid ing kutha Mekkah, kang dianggep panggona paling suci ing donya kanggoné umat Islam. Masjid iki uga dadi tujuan utama sajeroning ibadah kaji. Imam Besar masjid iki ya iku Syaikh Abdurrahman As-Sudais, imam keturunan Banten. Panjenengané misuwur sajeroning maca Al Qur'an kanthi artikulasi kang cetha lan swara kang merdhu.

Miturut cariyosipun, Masjidil Haram punika kala rumiyin dipunyasa déning Nabi Ibrahim kaliyan putranipun Nabi Ismail.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Artikel iki bagéyan saka sèri
Islam
اللہ کا نام.jpg
Rukun Islam
Syahadat · Shalat · Pasa
Zakat · Kaji
Rukun Iman
Allah · Al-Qur'an · Malaikat
Nabi · Dina Akhir
Qada & Qadar
Tokoh Islam
Muhammad SAW
Nabi & Rasul · Sahabat
Ahlul Bait
Kota Suci
Mekkah ·Madinah · Yerusalem
Najaf · Karbala · Kufah
Kazimain · Mashhad ·Istanbul
Riyaya
Hijrah · Idul Fitri · Idul Adha
· Asyura · Ghadir Khum
Arsitektur
Mesjid ·Menara ·Mihrab
Ka'bah · Arsitektur Islam
Jabatan Fungsional
Khalifah ·Ulama ·
Imam·Mullah·Ayatullah · Mufti
Teks & Hukum
Al-Qur'an ·Hadist · Sunnah
Fiqih · Fatwa · Syariat
Mazhab
Sunni
Hanafi ·Hambali
Maliki ·Syafi'i
Syi'ah
Rolas Imam
Ismailiyah·Zaidiyah
Liyané
Ibadi · Khawarij
Murji'ah·Mu'taziliyah
Delengen uga
Portal Islam
Indeks perkara Islam

Pranala njaba[besut | besut sumber]