Maraton

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Ottawa Maraton ing km 18 taun 2012.

Maraton iku ajang mlayu let adoh sadawané 42,195 km sing bisa ditempuh minangka lomba ing dalan gedhé uga njaba dalan gedhé (offroad). Jeneng maraton asalé saka legenda Pheidippides, sawijining prajurit Yunani, sing dikirim saka kutha Marathon, Yunani menyang Athena kanggo mbiwara yèn bangsa Pèrsi wis dikalahaké ing Peperangan Marathon [1]. Dicritakaké yèn dhèwèké mlayu tanpa mandheg naling mati nalika kasil nekakaké pesené mau [2].

Putra[besut | besut sumber]

Wektu Atlèt Nagara Tanggal Papan
2:04:26 Haile Gebrselassie Ethiopia 30 September 2007 Berlin
2:04:55 Paul Tergat Kenya 28 September 2003 Berlin
2:04:56 Sammy Korir Kenya 28 September 2003 Berlin
2:05:38 Khalid Khannouchi Amérika Sarékat 14 April 2002 London
2:05:50 Evans Rutto Kenya 12 Oktober 2003 Chicago
2:06:05 Ronaldo da Costa Brazil 20 September 1998 Berlin
2:06:14 Felix Limo Kenya 4 April 2004 Rotterdam
2:06:15 Titus Munji Kenya 28 September 2003 Berlin
2:06:16 Moses Tanui Kenya 24 Oktober 1999 Chicago
2:06:16 Daniel Njenga Kenya 13 Oktober 2002 Chicago

Putri[besut | besut sumber]

Wektu Atlèt Nagara Tanggal Papan
2:15:25 Paula Radcliffe Britania Raya 13 April 2003 London
2:18:47 Catherine Ndereba Kenya 7 Oktober 2001 Chicago
2:19:12 Mizuki Noguchi Jepang 25 September 2005 Berlin
2:19:36 Deena Kastor Amérika Sarékat 23 April 2006 London
2:19:39 Sun Yingjie China 19 Oktober 2003 Beijing
2:19:41 Yoko Shibui Jepang 26 September 2004 Berlin
2:19:46 Naoko Takahashi Jepang 30 September 2001 Berlin
2:19:51 Zhou Chunxiu China 12 Maret 2006 Seoul
2:20:42 Berhane Adere Ethiopia 22 Oktober 2006 Chicago

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]