Frans Seda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Frans Seda
Frans seda PYO.jpg
Mantri Perhubungan Républik Indonésia 20
Linggih
6 Juni 1968 – 28 Maret 1973
PrésidhènSoekarno
Kang sadurungéJatidjan
Sutopo
Kang sawiséBasuki Rachmat
Mantri Kauangan Républik Indonésia 14
Linggih
25 Juli 1966 – 6 Juni 1968
PrésidhènSoekarno
Kang sadurungéSumarno
Kang sawiséAli Wardhana
Mantri Pertanian Républik Indonésia 13
Linggih
24 Fèbruari 1966 – 25 Juli 1966
PrésidhènSoekarno
Kang sadurungéSadjarwo
Kang sawiséSutjipto
Rerincèn dhiri
Lair(1926-10-04)Oktober 4, 1926
Nèderlan Flores, Nusa Tenggara Wétan, Hindhia-Nèderlan
PatiDhésèmber 31, 2009(2009-12-31) (umur 83)
Indonésia Jakarta, Indonésia
AgamaKristen

Franciscus Xaverius Séda (lair ing Flores, Nusa Tenggara Wétan, 4 Oktober 1926 – pati ing Jakarta, 31 Dhésèmber 2009 ing umur 83 taun) inggih punika salah satunggalipun pulitikus, mantri, tokoh gréja, pengamat pulitik, lan pengusaha Indonésia.[1][2][3] Sasampunipun tamat SD ing Flores 1940, panjenenganipun tindak dhateng Munthilan, Jawa Tengah.[1] Sinambi sekolah ing SMP, panjenenganipun nyambut damel dados tukang suket, tukang ngadhuk panganan, lan pamerah susu ing satunggalipun paternakan ing èrèng-èrèngipun redi Merapi.[1] Panjenenganipun ugi naté dados loper susu lan tukang tagih rékening.[1]

Lulusan saking Katholieke Economische Hogeschool ing Tilburg, Walanda, punika ijrah dhateng Jakarta kanggé nyambut damel wiraswasta.[1] Salajengipun Frans Séda aktif ing pulitik minangka Ketua Umum DPP Parté Katulik ngantos dados anggota MPRS lan DPR-GR.[1] Wonten ing pamaréntahan, Frans Séda naté njabat dados Mantri Perkebunan wonten ing Kabinèt Kerja IV (1963-1964), Mantri Kauangan Kabinèt Ampera I lan II (1966-1968), sarta Mantri Perhubungan lan Pariwisata Kabinèt Pembangunan I (1968-1973).[1]

Sasampunipun boten njabat dados mantri, Frans Séda njabat dados utusan ageng Indonésia ing Brussel, kanggé Bèlgi lan Luxembourg lan ngrangkep dados kepala pawakilan Indonésia kanggé Masarakat Ékonomi Éropah (MEE).[1] Sasampunipun kondur dhateng Indonésia, panjenenganipun dados anggota Dhéwan Pertimbangan Agung (DPA) wiwit taun 1976.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i Frans Seda dipunundhuh tanggal 1 Oktober 2011)
  2. Frans Seda Dedikasi dan Integritas untuk Bangsa dipunundhuh tanggal 1 Oktober 2011)
  3. Frans Seda dipunundhuh tanggal 1 Oktober 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Frans Seda