Bijuu (Naruto)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bijuu

Bijuu (尾獣 bijū?) inggih punika sanga (9) monster kanthi buntut wonten ing cariyos fiksi Naruto karya Masashi Kishimoto. Kajawi wonten ing Naruto, Bijuu ugi wonten ing legenda Jepang.[1] Makluk-makluk punika dipuncariyosaken kagungan ukuran badan ingkang ageng sanget lan kagungan sajumlah buntut ingkang béda-béda, saéngga Bijuu saged kapérang adhedhasar jumlahing buntut. Kajawi ukuran badanipun, Bijuu ugi kagungan jumlah chakra kanthi cacah ingkang kathah sanget. Umumipun Bijuu minangka makluk setengah déwa ingkang damel ajrih masarakat, ananging wonten ing Naruto sapérangan ing antawisipun boten kagungan inteligensia ingkang cekap ingkang dipunbetahaken kanggé migunakaken chakranipun.

Sedaya Bijuu ingkang dipunsègel ing salebeting badan manungsa dipunsebut Jinchuuriki (人柱力, ingkang ateges host utawi tuan rumah) ingkang maring kekiyatan ageng tumrapipun. Istilah Jinchuuriki piyambak namung dipunginaken wonten ing donya Naruto. Ugi wonten ing sapérangan kasus, satunggaling Jinchuuriki kagungan kekiyatan ingkang langkung ageng ingkang wonten ing salebeting badanipun. Bab punika dipunmungkinaken amargi Jinchuuriki kagungan kemampuan kanggé ngendhalikaken kekiyatan Bijuu kanthi efektif, déné sapérangan Bijuu boten kagungan kekiyatan punika.[2]

Nibi no Nekomata[besut | besut sumber]

  • Nama: kucing setan abuntut kalih (ニ尾の猫俣 Nibi no Bakeneko?), Matatabi (マタタビ)
  • Jinis: Bakeneko[kucing ingon-ingonipun Déwa Kematian]
  • Jinchuuriki: Yugito Nii
  • Kawegigan mirunggan: Nguwasani èlemèn api
  • Status: Dipuncekel kaliyan Akatsuki

Nibi inggih punika Bijuu ingkang awujud kucing. Wonten ing cariyos Naruto, punika dipunsègel wonten ing salebetipun awakipun Kunoichi ingkang namanipun Yugito Nii saking Kumogakure. Nekomata gadah napas api (Fire Breathing). Nibi pungkasanipun dipuncekel kaliyan 2 anggota Akatsuki, inggih punika Hidan lan Kakuzu.

Sanbi no Kyodaigame[besut | besut sumber]

  • Nama: Sanbi si buntut tiga (三尾 Sanbi?, Kyodaigame), Isopu (イソプ)
  • Jinis: Makluk kados kura-kura
  • Jinchuuriki: Yagura
  • Kasagedan: Elemen Angin
  • Status: Dipuncekel kaliyan Akatsuki

Bijuu ingkang abuntut tiga punika bentukipun kados ta kura-kura kanthi karosan ingkang ngeri sanget. Ewadéné makaten, si buntut tiga boten gadhah kapinteran kanggé ngontrol kasagedanipun supados manut Deidara, kasagedanipun namung satunggal tingkat langkung inggil tinimbang kéwan biyasa.

Kasagedanipun inggih punika nyemburaken elemen angin kanthi rikat. Piyambakipun gadah kacepetan ingkang inggil déné awakipun ingkang ageng sanget saderengipun dipuncekel kaliyan Deidara lan Tobi saking Akatsuki.

Yonbi no Saru[besut | besut sumber]

  • Nama: Yonbi no Saru, Son Goku (ソン ゴク)
  • Jinis: Seekor Kera Awarna Abrit
  • Jinchuuriki: Salah satunggaling simbah ingkang nama Roushi
  • Status: Dipuncekel kaliyan Akatsuki

Gobi no Irukauma[besut | besut sumber]

Bijuu punika nguwasani 5 elemen [toya lemah geni angin lan bledhèg].

Rokubi no Namekuji[besut | besut sumber]

  • Nama: Rokubi si buntut enam (六尾 Rokubi?), Saiken (サイケン)
  • Jinis: Siput
  • Jinchuuriki: Salah satunggal ninja saking Kirigakure ingkang nama Utakata
  • Status: dipunsegel akatsuki

Bijuu punika ngomah wonten ing awakipun Utakata. Bijuu punika nguwasani elemen Gelembung.

Shichibi no Kabutomushi[besut | besut sumber]

  • Nama: Sichibi no kabutomushi, Choumei (チョウメイ), Lucky Seven Choumei
  • Jinis: Sejenis Kumbang Biru ingkang gadhah sungu, gadhah 6 swiwi lan 1 entup ing perangan wingking awakipun minangka buntutipun.
  • Jinchuuriki: Salah satunggaling Kunoichi saking désa Takigakure bernama Fuu
  • Status: Dipuncekel lan dipunsegel Akatsuki

Bijuu punika mapan wonten ing awakipun Fuu ninja saking Takigakure. Kasagedanipun boten dipunmangertosi.

Hachibi no Ushi Oni[besut | besut sumber]

Bijuu punika mapan wonten ing awakipun Killer Bee.

Kyuubi no Yōko[besut | besut sumber]

  • Nama: Kyuubi no Yōko (九尾の妖狐), Kurama (クラマ)
  • Jinis: Rubah
  • Jinchuuriki: Uzumaki Naruto
  • Status: Aktif
  • Cacahipun buntut: 9 (sembilan)

Kyuubi naté kasegel wonten ing awakipun Uzumaki Mito lan Uzumaki Kushina, ibu Uzumaki Naruto lan menma uzumaki ing naruto shippuden the movie 6.

Juubi[besut | besut sumber]

  • Nama: Juubi (十尾)
  • Jinis: Tidak diketahui
  • Jinchuuriki: Tidak ada
  • Status: Dipun uculaken saking segel kaliyan Obito (Saderengipun dipunpecah kaliyan Rikudo Sennin).
  • Cacahinh buntut: 10 (sedasa)

Juubi minangka wujud asli saking sangang bijuu. Kéwan punika dipuna anggep minangka wiwitanipun wujud donya lan ugi minangka tanda minangka remuking donya. Punika dipunsegel kaliyan Rikudo Sennin lan cakra dipunpisahaken dados sangang bijuu. Ananging pungkasanipun dipunuculaken malih kaliyan Obito Uchiha (Madara Uchiha palsu) kanggé nggayuh rencana Mata Bulan sesarengan kaliyan Madara Uchiha Asli ingkang dipuntangekaken kanthi Edo Tensei.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  • Naruto manga bab 1
  • Naruto manga bab 2
  • Naruto manga bab 317
  • Naruto manga bab 413
  • Naruto manga bab 420
  • Naruto manga bab 572
  • Naruto forum Jinchuurki and The Tailed Beasts
  • Buku Data Resmi Pertama (秘伝・臨の書キャラクターオフィシャルデータBOOK Buku Watak Rasmi?)
  • Buku Data Resmi Kedua (秘伝・闘の書キャラクターオフィシャルデータBOOK Hiden: Tō no Sho Character Buku Watak Resmi?)
  • Buku Data Mini Hero Jump ke-2 (秘伝・翔の書オフィシャルキャラクターデータBOOK mini Hiden: Shō no Sho Buku data mini rasmi?)
  • Buku panduan anime dan manga Naruto (秘伝・翔の書オフィシャルキャラクターデータBOOK mini Hiden: Shō no Sho Buku data mini?)

Pranala njaba[besut | besut sumber]