Naruto Uzumaki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Naruto
Naruto Uzumaki
Profil
Umur 12-13 (Sebelum Time Jump)
15 (Sesudah Time Jump)

Uzumaki Naruto inggih punika nama salah satunggaling tokoh fiksi saking sérial anime lan manga Naruto. Piyambakipun minangka tokoh utama wonten serial punika. Piyambakipun dipungambaraken minangka bocah arikma pirang lan nétranipun biru. Wonten ing pipinipun wonten kados garis ingkang memper kumis gadahipun karakter Doraemon wonten ing manga Doraemon. Piyambakipun asring katingal nganggé jaket lan clana dawa awarni jingga. Wonten ing bathukipun wonten iket awarni biru kanthi lambang désa panggènan piyambakipun lair.[1]

Miturut cariyosipun, Naruto inggih punika salah satunggal ninja saking désa Konoha (Konohagakure), satunggal fiktif ingkang sinengker ing antawisipun godong godongan ing alas. Wiwit alit piyambakipun dipuntilar kaliyan kakalih tiyang sepuhipun, saéngga piyambakipun boten naté ngraosaken pripun raosipun kasih saying tiyang sepuh marang putranipun. Kanthi dukungan saking kanca-kancanipun lan ugi dwijanipun, Naruto dados pemudha ingkang grapyak, optimis, lan kendel. Masashi Kishimoto, pengarang serial manga punika, dipunsitir saking wawancara ingkang énggal saking Shonen Jump Amérika, ngandharaken bilih pagesanganipun kados Naruto nalika piyambakipun seumuran kaliyan Naruto.[2]

10 Oktober, dinten lairipun Naruto, inggih punika Hari Ulah raga dan Keséhatan ("Taiiku no hi") ing Jepang (papan anggènipun karakter punika dipundamel), dinten prei ingkang kebak kanthi aktivitas ulah raga lan fisik ingkang cocog kanggé anak ingkang hiperaktif. Ananging, dinten punika dipunpindah ing dinten Senin kaping kalih ing wulan Oktober ing taun 1999.[3]

Arti nama[besut | besut sumber]

Ukara naruto saged dipunartosaken "Badai Guntur", lan naruto ugi saged dipunartosaken potongan stik kamaboko kanthi wujud pusaran air ing tengah ingkang limrahipun wonten ing mie ramen (makanan favorit naruto). Tiyang Jepang biyasanipun nyebut punika minangka cekakan saking iklan (@).

Nama "Uzumaki" inggih punika "pusaran" utawi "spiral" prasaja (渦巻), kamangka "Uzumaki" punika artosipun pusaran utawi spiral tigang dimensi, kados pusaran banyu utawi pusat pusaran. Lambang désa Konoha dipungambaraken kanthi anak panah ingkang dipunsambungaken nganggé satunggal spiral, segel wonten ing padharanipun inggih punika spiral, simbol ing sisih wingkingipun jaket ingkang asring dipunagem inggih spiral, salah satunggal seranganipun ingkang nama Rasengan, ingkang artosipun "Putaran Spiral". "Uzumaki" ugi saged dipunmangertosi "pusaran banyu", ingkang ngrujuk dhateng Pusaran Banyu Naruto (鳴門の渦潮) ingkang wonten ing kutha Naruto.[4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]