Kurenai Yuhi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
kurenai
Kurenai Yuhi
Profil
Kulawarga Asuma Sarutobi (suami)
Hiruzen Sarutobi (mertua)

Kurenai Yuhi (夕日紅, Yūhi Kurena) inggih punika tokoh fiksi wonten ing seri manga lan anime Naruto. boten kathah ingkang dipunmangertosi saking karakter Kurenai Yuhi punika ananging piyambakipun inggih punika guru saking Hinata Hyuga, Kiba Inuzuka, lan Shino Aburame. Piyambakipun ugi minangka garwanipun Asuma Sarutobi. Wonten ing wekdal Asuma séda, Kurenai saweg ngandhut putra saking Asuma Sarutobi. Kurenai minangka panggina Genjutsu. Kurenai naté tarung kaliyan organisasi Akatsuki wekdal nalika Itachi Uchiha dhateng wonten ing Konoha. Amargi sharingan milik Itachi Uchiha, kadadosanipun jurus penukaran satemah Kurenai kajebak kaliyan genjutsunipun piyambak.